Календар

октомври 2022
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Билтен

Да добивате најновите вести од програмата, ве молиме внесете ја вашата e-mail.

Новости

14.09.15 | Begin

Европски Ден на Соработка 2015

На 12 септември 2015 година во организација на Програмата за прекугранична соработка помеѓу Бугарија и Македонија и Програмата за прекугранична соработка помеѓу Бугарија и Србија се одржа прослава на Европскиот ден на соработка 2015. Прославата се...

26.06.14 | Begin

Видео конкурс на програма INTERACT

Европскиот ден за соработка ги слави придобивките и постигнувањата на територијалната соработка преку локални настани во и околу Европа на 21-ви септември 2014 година. По тој повод програма INTERACT, заедно со Европската комисија, организира видео...

15.10.13 | Begin

Комитетот за следење на Програмата за прекугранична соработка помеѓу Бугарија и Македонија одржа состанок во Благоевград

На 10-ти октомври 2013 год., во Благоевград, Бугарија се одржа состанок на Заедничкиот комитет за следење (ЗКС) по Програмата за прекугранична соработка ИПА Бугарија - Македонија

Состанок на Заедничкиот Комитет за следење на Програмата

Почеток: 07.10.13

На 10.10.2013 година во Благоевград ќе се одржи состанокот на Заедничкиот комитет за следење на програмата за прекугранична соработка помеѓу Република Бугарија и Република Македонија

24.06.13 | Begin

Конкурс за плакат по повод денот на европската соработка

По повод денот на европската соработка, кој ќе биде одбележан на 21 септември 2013 година, канцеларијата на INTERACT во Виена објавува конкурс за плакати, посветени на соработката меѓу граѓаните низ очите на децата! Во натпреварот може да...

22.05.13 | Begin

Обука за корисниците за имплементација на 12 проекти, финансирани од средствата за 2012 година

На 21.05.2013год. во канцеларијата на ЗТС Ќустендил беше спроведена обука за корисниците за имплементација на 12 проекти, финансирани од средствата за 2012год. од Вториот повик за доставување на проектни предлози

07.02.13 | Новости

Обновена верзија на Упатствто за имплементација на проектите по Вториот Повик

Прирачникот за имплементација на проекти верзија 2/ 2013, можете да го најдете во секцијата Програмни документи

29.01.13 | Новости

Публикувана е нова дополнета верзија на ПРАГ

european_commission.pngУправувачкиот орган ве информира дека Практичниот водич за договорни процедури на ЕУ за надворешните активности (PRAG) е надграден во јануари 2013 година.

24.01.13 | Новости

Бугарските и македонските корисници разменија идеи на ФОРУМOT ЗА ПАРТНЕРСТВО

На 23-ти Jануари 2013 година во Струмица, Македонија се одржа Форум за партнерство за Третиот повик за прибирање проектни предлози

22.01.13 | Новости

Околу 270 потенцијални корисници беа обучени за подготовка на проектни предлози во рамките на Третиот Повик

На одржаната обука за потенцијалните корисници во Благоевград, 16 јануари 2013 година, беше покажан голем интерес од страна на претставниците на локалните власти, невладините организации и институции за Третиот повик за прибирање на проектни предлози...

10.01.13 | Новости

ВАЖНО!!! НОВА ВЕРЗИJА НА ФОРМУЛАРОТ ЗА АПЛИЦИРАНЕ!!!

Денес 10 ЯНУАРИ 2013 г. е публикувана нова верзија на Формуларот за аплицирање (ФА) заради претходно откриените грешки во првиот формулар.

04.01.13 | Новости

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЈА !!!

Нова верзиjа на Практично упатство за надворешни акции на ЕУ (PRAG)

17.10.12 | Новости

Ревидирана верзија на програмата за прекугранична соработка Бугарија - Република Македонија е објавена

Управувачкиот Орган на Програмата (МРРБ) објави ревидирана верзија на програмата за прекугранична соработка Бугарија - Република Македонија која била одобрена од Европската комисија на 2012/07/17. Новата верзија на Програмата може да се најде...

24.09.12 | Новости

Прослава на денот на Европска соработка 2012 во рамките на ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија и Р.Македонија

Денот на Европската соработка беше одбележан во Европа за првпат на 21 Септември 2012 година. 75 европски програми за територијална соработка со повеќе од 100 локални настани го прославија денот на европска соработка во цела Европа во периодот од 17...

12.09.12 | Новости

Саем на прекугранични проекти

Заедничкиот технички секретаријат на ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Р.Бугарија и Р,Македонија, заедно со Министерството за регионален развој и јавни работи на Република Бугарија (Управувачки орган) и Министерството за локална...
   1234567 > >>