Календар

октомври 2022
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31  

Билтен

Да добивате најновите вести од програмата, ве молиме внесете ја вашата e-mail.

02.10.09 | Новости

Публикувани са контакти на потенциални партньори от избираемия район за България и Македония

Публикувани са контакти на потенциални партньори от България и Македония, от избираемия район по Програмата за трансгранично сътрудничество между България - Македония по Инструмента за предприсъединителна помощ. Контакти на потенциални партньори от...

30.09.09 | Новости

Стартират информационни дни по първата Покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество между България – Македония по Инструмента за предприсъединителна помощ

Министерство на регионалното развитие и благоустройството, България (Управляващ орган)2_Flag_BG.gif в сътрудничество с Министерство на местното самоуправление, Македония (Национален партниращ орган)2_Flag_MK.gif организира информационни дни по първата Покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество между България - Македония по Инструмента за предприсъединителна помощ.

График информативни деновиpdf.gif(131.66 KB)

Програма информативен ден Кюстендил pdf.gif (148.97 KB)

Програма информативен ден Струмицаpdf.gif(149.48 KB)

11.09.09 | Новости

1ви повик за проектни предлози

Министерство за регионален развој и урбанизам на Република Бугарија (Управувачки Орган)3_Flag_BG.gif во соработка Министерство за Локална самоуправа на поранешна Југословенска Република Македонија (Национален орган)3_Flag_MK.gif објавуваат повик за проектни предлози за промоција на прекуграничната соработка помеѓу Бугарија и Македонија со финансиска помош од ИПА Програмата за прекугранична соработка помеѓу Бугарија и поранешна Југословенска Репоблика Македонија.

Вкупната сума на средства кои што се на располагање за овој Повик за предлог проекти е 4 131 652 ( = 1836290+2295362) Евра за двете земји партнери. Проектните предлози мора да се однесуваат на една од следните две приоритетни области:

  1. Економски развој и социјално зближување
  2. Подобрување на квалитетот на живеење.

Општата цел ќе биде подобрување на способноста на локалните и регионалните власти да развијат и реализираат заеднички проект во рамките на граничниот регион во следните бугарски територијални единици според НУТС 3 нивото: Благоевград и Ќустендил и Македонските НУТС 3 статистички региони: Североисточен, Источен и Југоисточен.

Насоките за аплицирање и целиот апликационен пакет е достапен на следните веб страници: http://www.ipa-cbc-007.eu/ , http://www.mrrb.government.bg/, и http://www.mls.gov.mk/.

Крајниот рок за поднесување на предлог проектите е 14 Декември 2009, до 16:00 часот, на адресата која што е напишана во Насоките за аплицирање на овој Повик за предлог проекти. Информативни денови за овој Повик за предлог проекти ќе бидат одржани во Бугарија и Македонија. Датумите и локацијата  за одржување на овие денови ќе бидат објавени  на следните веб страни http://www.ipa-cbc-007.eu/, http://www.mrrb.government.bg/, http://www.mls.gov.mk/.

Контакт за дополнителни информации: ЗТС Ќустендил: +389 78 55 11 83 mailto:jtsipakyustendil@gmail.com

  << <2223242526272829303132