Календар

jануари 2020
пн вт ср чт пт сб нд
  1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31  

Билтен

Да добивате најновите вести од програмата, ве молиме внесете ја вашата e-mail.

Размена на проектни идеи и партнери

Конкурс за плакат по повод денот на европската соработка

24.06.13 | Begin

По повод денот на европската соработка, кој ќе биде одбележан на 21 септември 2013 година, канцеларијата на INTERACT во Виена објавува конкурс за плакати, посветени на соработката меѓу граѓаните низ очите на децата!

Во натпреварот може да учествуваат деца и млади на возраст до 16 години, како до 24 Август 2013 година достават проект за постер на една од двете теми: "Да работиме заедно за една подобра Европа" или "Општите граници ни прават поблиски ! ".

Претставените постери треба да бидат придружени со формулар потпишан од родител или старател и да потврдува правото да се користат / објавуваат материјали на официјалниот сајт на денот на европската соработка и на сајтовите за социјални настани кои се одржуваат по овој повод.

Оценката и рангирање на поднесените постери ќе се изврши од INTERACT - Виена.

Условите на конкурсот, како и формуларот за учество, можете да најдете ТУКА:

unknown.gifformular.docx (16.02 KB)

pdf.gifPoster__EN_.pdf (268.18 KB)