Календар

април 2019
пн вт ср чт пт сб нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30  

Билтен

Да добивате најновите вести од програмата, ве молиме внесете ја вашата e-mail.

Размена на проектни идеи и партнери

Begin

04.02.16 | Jавни тендери

Tender for providing service for оrganization of events

Tender for providing service for “Organization of events under IPA/INTERREG IPA Cross border Programmes Bulgaria - Serbia, Bulgaria - the Former Yugoslav Republic of Macedonia and Bulgaria-Turkey” (Republic of Bulgaria /Former Yugoslav...

27.01.16 | Примерни досиеја (PRAG)

Нова верзија на PRAG за 2016 година - кратко резиме

Новата верзија на Практичниот водич за договорни процедури за надворешните активности на ЕУ (PRAG) за 2016 година стапи во сила на 15.01.2016 година. Краткото резиме на промените во верзијата на PRAG можете да го најдете...

26.01.16 | Jавни тендери

Questions and Answers for tender: Supply of materials for popularization of INTERREG - IPA Cross-border Programmes, managed by the Republic of Bulgaria.

Questions and Answers for "Supply of materials for popularization of INTERREG - IPA Cross-border Programmes, managed by the Republic of Bulgaria" Lot 1 - 2014TC16I5CB007 – TA – 2016 – 1 Lot 2 - 2014TC16I5CB006 – TA...

18.01.16 | Begin

Нова верзија на PRAG

Почитувани бенефициенти, Ве известуваме дека од 15 јануари 2016 година во сила е новата верзија на PRAG Новата верзија на PRAG може да ја најдете...

12.01.16 | Begin

Актуелизирани прашања и одговори по Првиот повик ДЕЛ VI - од 23.12.2015 до 04.01.2016 година

Финална листа на "Прашања и одговори". Листата "Прашања и одговори" ДЕЛ VI со прашањата поставени од 23-ти декември 2015 до 04-ти јануари 2016 година можете да ја најдете...

12.01.16 | Jавни тендери

Supply of materials for popularization of INTERREG - IPA Cross-border Programmes, managed by the Republic of Bulgaria.

Ministry of Regional Development and Public Works of the Republic of Bulgaria, the Directorate General “Territorial Cooperation Management” intends to award a contract for supply of materials for popularization of INTERREG - IPA...

08.01.16 | 2014-2020

ВАЖНО!!! Формуларот за аплицирање по првиот повик за проектни предлози е модифициран

Формуларот за аплицирање со отстранети технички грешки (нема промена во содржината на формуларот), е достапен ТУКА: 1_AF_2014_2020_v4_MK_final_7116.xlsm (1.01 MB) **** Користете ја програмата Microsoft Excel 2010 или понова верзија ****...

07.01.16 | Begin

Актуелизирани прашања и одговори по Првиот повик ДЕЛ V - од 24.11.2015 до 22.12.2015 година

Листата "Прашања и одговори" ќе биде редовно ажурирана со нови прашања и одговори. Листата "Прашања и одговори" ДЕЛ V со прашањата поставени од 24-ти ноември 2015 до 22-ри декември 2015 година можете да ја најдете ТУКА....

05.01.16 | Begin

Листа на потенцијални кандидати кои бараат партнер - АКТУЕЛИЗИРАНА

Листа на потенцијални кандидати кои бараат партнер по Приоритетни оски: 1. ЖИВОТНА СРЕДИНА - меки проекти 2. ЖИВОТНА СРЕДИНА - инвестициски проекти 3. ТУРИЗАМ - меки проекти 4. ТУРИЗАМ - инвестициски проекти 5. КОНКУРЕНТНОСТ - меки...

07.12.15 | Begin

Актуелизирани прашања и одговори по Првиот повик ДЕЛ IV - од 06.11.2015 до 23.11.2015 година

Листата "Прашања и одговори" ќе биде редовно ажурирана со нови прашања и одговори. Листата "Прашања и одговори" со прашањата поставени од 6-ти ноември 2015 до 23-ти ноември 2015 година можете да ја најдете...

26.11.15 | Begin

Актуелизирани прашања и одговори по Првиот повик ДЕЛ III - од 28.10.2015 до 05.11.2015 година

Листата "Прашања и одговори" ќе биде редовно ажурирана со нови прашања и одговори. Листата "Прашања и одговори" со прашањата поставени од 28-ми октомври 2015 до 5-ти ноември 2015 година можете да ја најдете...

17.11.15 | Begin

ВАЖНО!!! Пакетот за аплицирање за Првиот повик е изменет

ВАЖНО !!! Пакетот за аплицирање за 1-виот повик за проектни предлози во рамките на ИНТЕРРЕГ - ИПА Програмата за прекугранична соработка, 2014TC16I5CB006-2015-1, објавен на 23 септември 2015 година е изменет. Документот за измена и корегираните...

16.11.15 | Begin

Прв Повик за проектни предлози на Програмата Интерег-ИПА за прекугранична соработка Бугарија-Македонија

23.09.2015 МИНИСТЕРСТВОТО ЗА РЕГИОНАЛЕН РАЗВОЈ И ЈАВНИ РАБОТИ НА РЕПУБЛИКА БУГАРИЈА (УПРАВУВАЧКИ ОРГАН НА ПРОГРАМАТА) ВО СОРАБОТКА СО МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА (НАЦИОНАЛЕН ОРГАН НА ПРОГРАМАТА) Го објавуваат на...

16.11.15 | Begin

Актуелизирани прашања и одговори по Првиот повик - до 27.10.2015 - дел I и II

Листата "Прашања и одговори" ќе биде редовно ажурирана со нови прашања и одговори. Листата "Прашања и одговори" обновена на 27-ми октомври 2015 - - дел I и II, можете да ја најдете...

13.11.15 | Begin

Успешно заврши Информативната кампања со Форумот за пронаоѓање на партнери во Сандански

Форумот за пронаоѓање на партнери по Првиот повик за проектни предлози се одржа на 12-ти ноември 2015 година во Сандански, Бугарија. Повеќе од 120 учесника од Бугарија и Македонија присуствуваа на настанот. Целта на Форумот беше да им се овозможи на...
   1234567891011 > >>